Wat te doen met bietjes? - een week vol bietjes in de keuken

Vorige week oogstte ik vlak voor de eerste vorst de laatste bietjes uit de moestuin. Twee porties vroor ik in voor later deze winter. De derde portie kookte ik en gebruikte ik voor vijf recepten. Dit is wat ik at afgelopen week:

  1.  Mam’s andijviesalade (met andijvie uit eigen tuin, gebakken ui en feta)
  2.  Bietenhummus (recept van The Detox Kitchen Bible)
  3.  Bietenbrownies (recept van The Detox Kitchen Bible)
  4.  Falafel van bietenhummus (gemaakt met de hummus van eerder deze week)
  5.  Herfstsalade (perfect voor een dagje ‘Empty the fridge’)

Ik ben deze maand ook begonnen met een tuinboekje, dat ik van een oud schetsboek op maat maakte voor mijn Traveler’s Notebook. Alle recepten schreef ik daar uit. Zo heb ik volgend jaar een mooi overzicht van alle tuingebeurtenissen en seizoensrecepten.

CFE1D7C7-0A6E-4C53-B515-66215C823DF3


Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published